Exploitatievergunning

Als horeca ondernemer dien je een exploitatievergunning te hebben om je bedrijfsvoering uit te voeren. De exploitatievergunning biedt het recht om consumptie van eten en drinken binnen de onderneming mogelijk te maken. Dit geldt niet alleen voor horeca, maar ook bijvoorbeeld de lokale sportvereniging met een kantine dient een exploitatievergunning te hebben. Ook voor het aanbieden van gokautomaten is zo een vergunning vereist. 

De voorwaarden met betrekking tot de veiligheid, openbare orde en de eisen waaraan de leidinggevenden moet voldoen zijn opgenomen in de exploitatievergunning. Aanvullend kan een gemeente vragen om het indienen van een Bibob-formulier.

Geschillen omtrent de exploitatievergunning

Geschillen die betrekking hebben op het exploitatievergunningen kunnen te maken met een eventuele afwijzing, mensen in de directe omgeving die hiertegen bezwaar maken of een exploitatievergunning die wordt afgepakt omdat er niet aan de voorwaarden is voldaan. Het kan tevens mogelijk zijn dat u uw exploitatievergunning opnieuw moet aanvragen of wijzigen als er in de onderneming iets verandert. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of uitbreiding van de onderneming. Problemen tussen u en de gemeente kunnen dan al snel ontstaan met alle gevolgen van dien. Met de juiste juridische ondersteuning kan u een hoop van deze problemen voorkomen.

Exploitatievergunning advocaat

Een advocaat bestuursrecht met kennis over exploitatievergunningen kan u bijstaan tijdens de gehele procedure van aanvragen tot een eventuele weigering. Wordt u exploitatievergunning afgewezen of raakt u de vergunning mogelijk kwijt? Dan is het zeer raadzaam om een advocaat in te schakelen om u te laten bijstaan.